Technische beveiligingsoplossingen

Ook onze branche staat niet stil. De technische beveiligingsoplossingen blijven zich ontwikkelen. Er is steeds meer mogelijk, daar gaan we het in deze blog met je over hebben. Waar zijn technische beveiligingsoplossingen voor bedoeld? Hoe zetten wij deze in? Wat kunnen deze oplossingen voor je organisatie betekenen? En hoe kan 1-Line je verder helpen?

Dat en meer bespreken we in dit artikel. Een compleet overzicht van technische beveiligingsoplossingen en de mogelijkheden.

Technische beveiligingsoplossingen zoals o.a. een alarmsysteem, eventueel aangevuld met een camerasysteem, dienen de organisatorische en bouwkundige beveiligingsmaatregelen te versterken. Het type bedrijfsvoering, de bedrijfscultuur en de eisende partijen bepalen voor jouw bedrijfspand of bedrijfsterrein de maat van de te nemen technische beveiligingsoplossingen. Met ons advies, plan van aanpak en realisatie kunnen wij tot slimme, efficiënte en vooral werkbare technische beveiligingsoplossingen komen. Met de product- en fullservice van 1-Line kun je onder andere denken aan:

  • Alarm- en brandmeldsystemen
  • Toegangscontrole
  • Oplossingen voor het parkeerbeleid
  • Camerasystemen (CCTV)
  • Security Managementsysteem

Naast goed hang-en-sluitwerk en inbraak werende gevelelementen zijn er dus verschillende technische beveiligingsoplossingen beschikbaar om de inbraakpreventie, maar ook zeker de gecontroleerde toegankelijkheid voor jouw organisatie te optimaliseren. Van eenvoudige alarm of camerasystemen tot beveiligingsplatforms voor complexe bedrijfspanden of bedrijfsterreinen, 1-Line kan jouw organisatie adviseren. En natuurlijk draagt 1-Line zorg voor de juiste communicatielijnen van het alarmsysteem naar de meldkamer (PAC) en een adequate opvolging bij alarmering door deskundige beveiligers en hulpdiensten.

1-Line adviseert, implementeert en beheert al jouw veiligheids- en beveiligingsvraagstukken.

Bepalende factoren technische beveiligingsoplossingen

Met behulp van het instrument “Verbeterde Risicoklasseindeling” (VRKI) wordt o.a.de zwaarte van de te nemen beveiligingsmaatregelen bepaald zoals een alarmsysteem. Onderdeel van de VRKI is een lijst met aantrekkelijke spullen. Op deze lijst staan goederen – variërend van huishoudelijke artikelen tot gereedschap, laptops of waardepapieren – met daarbij de vermelding of deze laag, middel, hoog of zeer hoog aantrekkelijk zijn voor criminelen. De aantrekkelijkheid én de waarde, ook wel attractieve waarde genoemd, van de goederen bepalen samen de risicoklasse. De risicoklasse is bepalend voor het type en de zwaarte van de beveiligingsmaatregelen die de VRKI voorstelt voor jouw bedrijf.

Product- en fullservice van 1-Line

Op basis van een persoonlijke case wordt er een plan van aanpak opgesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met bovenstaande factoren. Het product- en fullservice pakket van 1-Line bestaat uit verschillende onderdelen.

Denk bijvoorbeeld aan meldkameraansluiting. Na het installeren van de gekozen beveiligingstechniek verzorgt 1-Line de juiste communicatielijnen en aansluiting van het alarmsysteem naar de meldkamer (PAC). Vervolgens leggen we met jou als opdrachtgever de juiste opvolgingsprotocollen vast, zodat er bij een alarmering de juiste actie wordt ondernomen. Ook kun je rekenen op een adequate opvolging bij alarmering door deskundige beveiligers en hulpdiensten. Waar dan ook in Nederland.

Alarmopvolging

Wordt het bedrijfspand beveiligd d.m.v. een alarmsysteem tegen inbraak en detecteert het alarmsysteem beweging, dan wordt dit direct opgemerkt door goed getrainde centralisten vanuit de meldkamer. Indien je gebruikmaakt van onze landelijk dekkende surveillancedienst, zal de interventie direct worden ingezet. Met onze mobiele surveillancedienst is er altijd een deskundige beveiliger in de buurt voor een adequate alarmopvolging en een zorgeloze dienstverlening. Indien de beveiliger ter plaatse een daadwerkelijke inbraak constateert, zal er vanuit de meldkamer direct opgeschakeld worden en waarschuwen zij externe hulpdiensten.

Toegangscontrole
De vrijheid om je als werknemer door een bedrijfspand te bewegen en zekerheid kunnen bieden dat uitsluitend bevoegden toegang hebben tot bepaalde gebieden. Dat is de essentie van elk toegangscontrolesysteem. Met een toegangscontrolesysteem kan er gereguleerd worden wie er het bedrijfspand of terrein mag betreden en wie niet. Dit kan volledig geautoriseerd door bijvoorbeeld pasjes of tags te gebruiken. 1-Line biedt hedendaags toegangsbeheer en –controle via vinger, gezicht, mobiele telefoon, kaart, tag, code of kenteken. Dit resulteert in optimale prestaties en kunnen we zien als besparende oplossingen.

Daarnaast is de toegang geoptimaliseerd voor maximale veiligheid en gemak. Onze expertise komt tot uiting in moderne oplossingen. Denk hierbij aan cloud beheer, online bezoekersoverzichten en blokkering van verloren sleutels. Voor het komen tot de beste keuze voorziet 1-Line je graag van advies op maat.

Met toegangscontrole verbeter je de veiligheid van jouw organisatie. Het voorkomt ongewenst bezoek, is gebruiksvriendelijk en kan volledig geautomatiseerd worden.

Oplossingen voor het parkeerbeleid
De product- en fullservice van 1-Line bevat ook oplossingen voor het parkeerbeleid, parkeerplaatsen die eigenlijk voor werknemers of klanten bedoeld zijn. 1-Line biedt verschillende oplossingen die je parkeerterrein verbeteren en beveiligen. Ook hier geldt: ieder parkeerterrein is anders, de aanpak dus ook.

Het parkeren van vandaag én morgen? Dat is een webbased parkeersysteem in combinatie met uitmuntende kentekenherkenning. Medewerkers en bezoekers zullen het parkeersysteem als comfortabel ervaren, omdat de doorstroom sterk verbetert en oneigenlijk gebruik wordt voorkomen.

Camerasystemen (CCTV)
Camerasystemen zijn ideaal voor het beveiligen van een bedrijfspand. Doordat alles vanuit een centrale locatie in de gaten gehouden kan worden, kan men sneller schakelen. En lopen beveiligers weinig tot geen risico. Zodra er iets opvalt, onderneemt men actie.

Daarnaast kan het camerasysteem ondersteuning bieden. Zodra de alarmsystemen iets detecteren en alarm slaan, kan er door middel van camera’s gemonitord worden. Voor de beveiligers die aanwezig zijn, kan men vanuit de centrale locatie de gevaren inschatten. Hierdoor wordt het risico voor beveiligers verkleind en kunnen we adequater optreden. Ook kunnen inbrekers of anderen in de gaten worden gehouden en wordt de pakkans vergroot.

Security Management Systeem
In het Security Management Systeem kunnen verschillende technische beveiligingsoplossingen met elkaar worden gekoppeld om de algehele beveiliging te verbeteren. Alle beveiliging is binnen één dashboard te beheren en er kan informatie tussen verschillende systemen worden uitgewisseld.

Uw bedrijfspand beter beveiligen?

Naast goed hang-en-sluitwerk en inbraak werende gevelelementen zijn er dus verschillende technische beveiligingsoplossingen en mogelijkheden om de inbraakpreventie, maar zeker ook de toegankelijkheid voor jouw bedrijfspand of bedrijfsterrein te optimaliseren.

Van eenvoudige camera- en alarmsystemen tot complete beveiligingsplatforms voor complexe bedrijfspanden of bedrijfsterreinen. 1-Line kan je adviseren, een plan van aanpak opstellen en dit vervolgens uitvoeren. We dragen zorg voor de juiste communicatielijnen van het alarmsysteem naar de meldkamer en een adequate opvolging.

Onze beveiligers zijn deskundig, weten wat er van hen wordt verwacht en uiterst professioneel. Zij zorgen ervoor dat hulpdiensten wanneer nodig op de juiste momenten worden ingeschakeld. Kortom: een complete oplossing.

1-Line adviseert, implementeert en beheert al jouw veiligheids- en beveiligingsvraagstukken.

Meer weten over de mogelijkheden? Plan via onderstaande button een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We bespreken je wensen, behoeften en de mogelijkheden.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in