Is objectbeveiliging nog wel betaalbaar?

De beveiliging en veiligheid in de wereld van real estate staan voor grote veranderingen

Gebouweigenaren en haar huurders eisen 24/7 een veilige en optimale werkomgeving, zonder oponthoud en (potentiële) verstoringen. Het property management, onder andere de technisch en facilitair managers in deze sector worden verantwoordelijk gehouden voor de veiligheid en continuïteit van real estate, zoals tenant en multi tenant kantorencomplexen, winkel- en distributiecentra. Gebouwen moeten immers presteren. Maar ook de duurzaamheid van real estate wordt een steeds groter en belangrijker aspect voor de eigenaar en haar huurders.

Waar nog niet zo lang geleden een objectbeveiliger vergezeld van een grote bos sleutels aan zijn broekriem de situatie in en rond een gebouw controleerde, zal deze vorm van beveiliging in de toekomst grotendeels vervangen worden door slimme (sensor)techniek.

In veel gevallen is de traditionele objectbeveiliger omgeschoold of omgedoopt tot security host, hospitality medewerker of barista met security awareness. Alles is gericht op een gastvrije en vriendelijke ontvangst van de in- en externe klant.

Om real estate aantrekkelijk te houden, dienen de servicekosten voor huurders eveneens aantrekkelijk te blijven en gebouwen vooral duurzaam en groen te zijn ingericht. Onder andere de real estate managers worden sinds 2020/2021 vanuit de beveiligingsbranche geconfronteerd met behoorlijke prijsstijgingen die in ieder geval doorlopen tot en met 2023. De grootste oorzaak van deze prijsstijging zijn de nieuwe cao-afspraken in de beveiligingsbranche. Maar ook de krapte op de arbeidsmarkt en de inflatie spelen een grote rol waarmee het real estatemanagement te maken krijgt. Voor de objectbeveiliger, de security host of hospitality dame met security awareness moet de komende jaren flink meer betaald worden.

Kosten in de hand houden

Het slim, efficiënt en duurzaam inrichten van de gehele securityketen binnen real estate verdient dus aandacht om de kosten in de hand te houden. Alhoewel de objectbeveiliger of security host niet geheel weg te denken zijn, kunnen technische oplossingen zoals onder andere sensortechnologie en slimme beveiligingsoplossingen vele uitkomsten bieden en besparingen opleveren.

Het openen en sluiten en zelfs alarmopvolging van real estate kan uitgevoerd worden door operators vanuit de servicecentrale of een control room. Door middel van slimme technische beveiligingsoplossingen en sensortechnologie “Smart Building as a Service” (SBaaS) zullen in de toekomst veel beveiligings-gerelateerde aspecten op afstand gemonitord worden en bij (potentiële) afwijkingen wordt direct het juiste actieprotocol in werking gesteld.

De objectbeveiligers van nu zullen in de toekomst zomaar eens securityoperators kunnen heten.

1-Line adviseert, implementeert en beheert het gehele spectrum van safety en security.
Of het nou gaat om de inrichting van electronische maatregelen, facilitaire ondersteuning en de opvolging bij alarmering en de aansturing vanuit de Alarm- en Servicecentrale.
1-Line verzorgt deze dienstverlening voor jouw organisatie 24/7.

Meer weten?

Wil je meer weten over het efficiënt en duurzaam inrichten van jouw beveiligings-management van jouw asset? Neem dan contact op met 1-Line Safety & Security Management.

DIRECT CONTACT