Camerasystemen

Camerasystemen worden ten behoeve van beveiliging al talloze jaren ingezet. De markt staat niet stil en er wordt steeds meer mogelijk. Camerasystemen zijn daarnaast niet alleen in te zetten voor het identificeren van personen, zoals een alarmsysteem, maar ook om voertuigen en andere objecten te identificeren. Waar moet je rekening mee houden wanneer je een camerasysteem aan wil schaffen? Wat zijn de mogelijkheden? Moet dat systeem zichtbaar zijn of niet?

In dit artikel geven we antwoord op die vragen. Na het lezen weet je meer over camerasystemen, waarom je een dergelijk systeem aan wil schaffen en hoe we je verder kunnen helpen.

Camerasystemen voor verschillende doeleinden

Het aanbod van camerasystemen is groot. Elk type camera of volledig camerasysteem is op een bepaald doel afgestemd. Daar is het voor ontwikkeld. En de toepassingen zijn eindeloos. Een camerasysteem kan worden ingezet om een bedrijfspand te observeren, maar ook een compleet bedrijfsterrein monitoren en beveiligen is mogelijk.

Tijdens de oriëntatiefase is het daarom van belang jezelf af te vragen waar je videobewaking voor in wilt zetten. Naar aanleiding van het observatieplan kan een camerasysteem worden gekozen dat perfect aansluit de wensen en verwachtingen.

Observatieplan
Voor het maken van een observatieplan en het kiezen van het juiste camerasysteem kijken we altijd naar het verwachtingspatroon van onze klanten. Daarbij worden in eerste instantie drie vuistregels gehanteerd. Als volgt:

Waarnemen
Dit camerasysteem is de meest eenvoudige variant van videobewaking en levert veelal alleen beelden op voor eigen gebruik. De beelden zijn doorgaans niet bruikbaar voor de politie. Hiermee kunnen interne processen worden verbeterd of werknemers kunnen in de gaten gehouden worden. Denk aan het voorkomen van diefstal onder werknemers.

Herkennen
Deze camerasystemen zijn wat geavanceerder en leveren scherpe beelden op waarmee mensen herkend kunnen worden. De beelden zijn in tegenstelling tot de eenvoudige systemen wel bruikbaar voor Politie en kunnen gelden als aanvullend bewijs tegen één of meerdere (mogelijke) verdachte(n).

Identificeren
Wie zijn of haar pandbeveiliging echt scherp wil inregelen en de pakkans van eventuele verdachten wil vergroten, kiest voor geavanceerde camerasystemen. Het bedrijfspand wordt daardoor goed beveiligd. Het systeem levert kwalitatieve beelden welke bruikbaar zijn voor zowel Politie als Justitie.

Voor het aanleggen van een dergelijk camerasysteem moet men rekeninghouden met meerdere camera’s op een locatie.

Intelligente camerasystemen
Een andere mogelijkheid is het aanleggen van intelligente camerasystemen. Bij zulke systemen wordt analytische software toegepast. Hierbij kun je denken aan:

  • Gezichtsherkenning;
  • Objecten volgen;
  • Achtergelaten koffer op station;
  • Verloren object detectie;
  • Elektronisch (virtueel) hek;
  • Waarschuwing zones;
  • Bezoekers tellen en registreren.

Er zijn daarnaast nog camerasystemen beschikbaar welke uit zichzelf alarmeren wanneer onbevoegden jouw bedrijfsterrein betreden. Deze camerasystemen staan in directe verbinding met de meldkamer. De meldkamer kan op haar beurt direct actie ondernemen, de interventie inzetten of Politie waarschuwen.

Alarmopvolging 1-Line
Opvallende of onopvallende camerasystemen

Vraag je ook af of je camerasysteem zichtbaar mag zijn of niet. Er bestaan veel camerasystemen met verschillende mogelijkheden qua technologie, vorm en uitzicht.

Wordt het systeem bijvoorbeeld preventief ingezet voor je bedrijfspand of bedrijfsterrein? Of wordt de videobewaking ingezet om men af te schrikken? Deze en meer vragen zullen besproken worden wanneer je een gesprek voert met onze adviseurs. Zij kunnen op basis van jullie wensen en behoeften advies geven over de verschillende mogelijkheden. Zo kom je tot een camerasysteem dat zowel bij de organisatie, bedreigingen als doeleinden past.

Draadloze camerasystemen of niet?

Een andere keuze kan zijn of je een draadloos camerasysteem wilt of niet. Draadloze camerasystemen doen hun werk goed. De kwaliteit van de systemen en beelden wordt steeds beter. Maar ook een draadloos camerasysteem heeft zijn beperkingen, zeker als het gaat om een wat groter bedrijfsterrein. Het Wi-Fi signaal en bereik zijn vaak niet sterk genoeg en de camerasystemen kunnen storingsgevoelig zijn.

Wij adviseren klanten om die reden altijd te werken met een vaste kabel.

Onderneem direct actie!

Benieuwd wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Plan een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs in. 1-Line is merk onafhankelijk en kan juist daarom klanten optimaal adviseren als het gaat om het nemen van veiligheid- en beveiligingsmaatregelen.

Via de onderstaande button plan je een gesprek met ons in!

Plan een kennismakingsgesprek in