Beveiliging klinkt wellicht als een simpel begrip, maar in de praktijk komt er veel bij kijken. Omdat wij dienstverlening uitermate belangrijk vinden en onze klanten graag op een eerlijke manier van advies voorzien, vertellen wij u graag wat meer over de verschillende aspecten van beveiliging. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken.

Camerabeveiliging: strategisch denken

Camerabeveiliging houdt in dat u werkt met een videosysteem dat bestaat uit een videorecorder met daaraan gekoppelde camera’s. De beelden, die u kunt opslaan en terugkijken, komen vaak binnen bij een meldkamer die kan meekijken. Veel camera’s worden gebruikt om onverhoopte diefstal te registreren. Daarom worden ze vaak gericht op kassa’s en kluizen.

Het strategisch plaatsen van camera’s is echter zo eenvoudig nog niet. Hier is bepaalde expertise en kennis voor nodig. Wij bekijken het veldzicht van een camera en op basis daarvan bepalen we waar deze het beste kan worden opgehangen. Zo zorgen we ervoor dat een heel pand in zicht wordt gebracht met zo min mogelijk camera’s!

Toegangssysteem: inrichten naar wens

Wilt u de ingang van uw pand, de toegangsdeur tot bepaalde afdelingen of uw parkeerterrein beveiligen? Dan heeft u een toegangssysteem nodig, waarbij medewerkers een toegangspas, -kaart of -tag krijgen die hen toegang verschaft tot het bijbehorende gebied. Dit kunt u inrichten op basis van uw eigen wensen en eisen.

In dit proces dient u bepaalde keuzes te maken, waarbij professioneel advies geen overbodige luxe is. 1-Line begeleidt zijn klanten in het nemen van beslissingen. Ook zorgen wij ervoor dat het toegangssysteem wordt opgehangen en dat alle pasjes worden aangemaakt.

Alarmsysteem: advies onmisbaar

Een alarmsysteem wordt intern in een pand geplaatst. Hierbij worden melders opgehangen en deurcontacten geplaatst. Zo beveiligt u de toegang tot iedere ruimte en zorgt u ervoor dat er – bij een ingeschakeld alarmsysteem – een melding wordt gemaakt in het systeem zodra er een deur wordt geopend. Eenvoudig? Niet bepaald. U moet bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de waarde van de inboedel, omdat hier een bepaalde klasse alarmsysteem aan gekoppeld is. Daarnaast moet u ook nadenken over de protocollen waarmee de meldkamer dient te werken. Moeten meldkamermedewerkers bij een alarm bijvoorbeeld een waarschuwingsadres bellen of direct een mobiele surveillancedienst inschakelen?

Dit soort zaken dient u allemaal te overdenken, te bespreken en vast te leggen. Daarbij kunt u de hulp van een ervaren beveiligingsexpert goed gebruiken. 1-Line denkt mee met zijn klanten, regelt alles wat zij nodig hebben en draagt dienstverlening hoog in het vaandel. Wij voorzien u graag van advies!